1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Gehakt
  6. Couscous met pittig gehakt

Couscous met pittig gehakt

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-01-2003

Ingrediënten 2 personen


3 dl kippenbouillon (tablet)
1 eetlepel olijfolie
150 gr snel-klaar couscous
2 eetlepels droge witte wijn



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng het gehakt met de sjalot, knoflook, ansjovis, koriander en peper. Vorm er 4 tot 6 ballen van en haal die door de bloem.
Verhit de olie met de boter, bak de balletjes in ca. 5 minuten rondim bruin. Laat ze daarna met het deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar bakken.

Bereidingswijze

Breng intussen voor de couscous de bouillon met de olie aan de kook. Neem de bouillon van het vuur en roer de couscous er beetje voor beetje door. Laat de couscous afgedekt ca. 5 minuten weken, af en toe doorroeren. Roer de wijn door de couscous en verwarm het op laag vuur nog 3 minuten. Neem de gehaktballetjes uit de pan, schenk er 1,5 dl water bij, voeg de tomatenpuree toe en roer de aanbaksels los. Laat de saus tot kook komen. Zet het vuur uit en roer de olijven en de koriander dor de saus.

Serveertip

Verdeel de couscous, gehakt en saus over de borden



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top