Quiche met ham champignons paprika kaas en lenteuitjes

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-01-2003

Een heerlijke romige quiche met roomkaas, lente-uitjes, champignons en veel groene kruiden

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blikje croissantdeeg, 1/2 rode paprika, 2 lente-uitjes, 100 gram champignons, 50 gram ham, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 eetlepel fijngehakte bieslook, 100 gram geitenkaas, 50 gram geraspte belegen kaas, 150 gram roomkaas, 2 eieren, 2 eetlepels koffiemelk, wat peper, zout en paprikapoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Quiche vorm of springvorm van plm. 22 cm

Voorbereiding

Warm de oven voor op 200gr. C.. Snij de paprika in piepkleine blokjes. Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes en de champignons in hele dunne plakjes. Snij de ham in hele dunne reepjes. Verdeel het croissantdeeg over de vorm. Bestrooi het deeg met de geraspte belegen kaas. Verdeel hierover de paprika, lente-ui, champignons en ham. Klop de roomkaas los met de eieren en de koffieroom. Voeg hieraan de geperste knoflook en de gehakte peterselie en bieslook toe. Maak op smaak met peper, paprikapoeder en zout.

Bereidingswijze

Bak de quiche plm.20 minuten in de oven tot deze lekker lichtbruin ziet.

Serveertip

Heerlijk als lunchhapje, maar ook als borrelhapje

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten