1. Home
  2. Recepten
  3. Peren strudel

Peren strudel

Door: jacoba_b

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-01-2003

Ingrediënten 4 personen


4 vellen filodeeg(Easy Bakery), 2 peren, 150 g cake, 40 g rozijnen, 30 g sesamzaad, 50 g lichtbruine basterdsuiker, 1/2 eetlepel kirsche aroma(Baukje), 30 g boter, 1 eidooier, 2 eetlepels slagroom.


Verder heb je nodig


Bakpapier, kwastje


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat het filodeeg ontdooien volgen de gebruiksaanwijzing. Schil de peren en snij het vruchtvlees in blokjes. Brokkel de cake. Meng de peer met de rozijnen, sasamzaad, cake, basterdsuiker en de kirsch. Verwarm de oven voor op 220?C(hetelucht 200?C). Bekleed de bakplaat met bakpapier. Smelt de boter. Bestrijk de vellen filodeeg aan een kant met de boter en leg ze op elkaar. Verdeel de peermengsel in een reep over het deeg en laat de randen vrij. Rol het deeg op tot een strudel. Vouw de zijkanten dicht naar beneden en plak ze vast met wat boter. Klop de eidooier los met de slagroom. Leg de strudel op de bakplaat en bestrijk de bovenkant van de strudel met het eimengsel. Bak de perenstrudel midden in de oven in ca. 25 minuten gaar. Snij de warme strudel in schuine plakken en serveer ze direct.

Serveertip

Lekker met saus van gesmolten en afgekoelde chocolade en geklopte slagroom erdoor.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top