Gado-gado - Indonesische groentesalade met pindasaus

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-01-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
  • 1/4 bloemkool
  • 1 stronk broccoli
  • 250 g sperziebonen
  • 8 hardgekookte eieren
  • 250 g worteltjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 1 bakje/pot pindasaus
  • 1 eetl. sambal
  • 1 zak kroepoek
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes. Maak de sperziebonen schoon. Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de wortels in de lengte doormidden. Snipper het gepelde sjalotje. Hak de knoflook fijn. Snijd de komkommer in plakjes

    Bereidingswijze

    Kook de bloemkool, broccoli, sperziebonen en worteltjes beetgaar. Spoel ze met koud water af. Laat de groenten uitlekken en afkoelen. Fruit het sjalotje in de olie zacht en glazig. Voeg de knoflook toe. Maak de pindasaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer het sjalotje, de knoflook en de sambal door de pindasaus. Verdun de saus met extra water. De pindasaus moet de consistentie van karnemelk hebben. Leg de verschillende groenten en de halve eieren op een grote schaal. Serveer de pindasaus, die zowel warm als koud kan worden gegeten, en de kroepoek er apart bij.

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    orphan avatar
    orphan 25-01-2003

    Meegenomen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten