1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Kippensoep
  5. Kippensoep

Kippensoep

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-01-2003

Ingrediënten 4 personen


8 drumsticks (kippenonderbouten)

20 dl water

1 kruidentuiltje

2 uien

2 wortelen

2 stengels bleekselderij

2 preiwitten

2 sjalotten

2 aardappelen (Bintje)

1.5 dl room

peper

zout



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het water aan de kook brengen met de onderbouten (drumsticks) en afschuimen.

Het kruidentuiltje en de grofgesneden uien, wortelen en selderij toevoegen. Kruiden met peper en zout en op een laag vuurtje een uur laten pruttelen.

Door een zeef gieten en laten afkoelen. De vetlaag van de afgekoelde bouillon verwijderen.

De fijngehakte prei, sjalotten en heel klein gesneden aardappelen toevoegen en laten gaarkoken. Pureren met de staafmixer, het vlees van de onderbouten toevoegen en de room erdoor roeren. Meteen serveren.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top