Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Kippensoep
  5. Kippensoep

Kippensoep

Door: josianenijssen

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-01-2003

Ingrediënten 4 personen


8 drumsticks (kippenonderbouten)

20 dl water

1 kruidentuiltje

2 uien

2 wortelen

2 stengels bleekselderij

2 preiwitten

2 sjalotten

2 aardappelen (Bintje)

1.5 dl room

peper

zout



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het water aan de kook brengen met de onderbouten (drumsticks) en afschuimen.

Het kruidentuiltje en de grofgesneden uien, wortelen en selderij toevoegen. Kruiden met peper en zout en op een laag vuurtje een uur laten pruttelen.

Door een zeef gieten en laten afkoelen. De vetlaag van de afgekoelde bouillon verwijderen.

De fijngehakte prei, sjalotten en heel klein gesneden aardappelen toevoegen en laten gaarkoken. Pureren met de staafmixer, het vlees van de onderbouten toevoegen en de room erdoor roeren. Meteen serveren.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top