Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Amsoi
  6. Creoolse verse amsoi

Creoolse verse amsoi

Door: lekkerkoken1

  • Surinaams Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-01-2003

Ingrediënten


400 g amsoi
250 g mager doorregen varkensvlees
2 lepels olie of 25 g boter
1 ui
1 tomaat
1 bouillonblokje
zout
peper

Amsoi schijnt 'in het wild' tussen het onkruid van de Bijlmer te groeien.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de amsoi en snij klein, net als andijvie. Snij het vlees in stukjes en braad lichtbruin. Fruit het ui dan even mee. Doe tomaat en het bouillonblokje erbij. Braad ca.8 minuten en voeg dan de amsoi toe.
Braad nog heel even, voeg dan ? dl water toe en laat de groente in 15-20 minuten gaarstoven. Op smaak maken met zout en zwarte peper.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top