1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Ossenhaas
  6. Ossenhaas uit de wok

Ossenhaas uit de wok

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-01-2003

Ingrediënten 2 personen


250 g ossenhaas
? 1 kleine ui
? 50 g peultjes
? 1/2 bakje shii-takes (paddestoelen)
? 1/2 rode paprika
? 1 struikje Shanghai paksoi
? 2 teentjes knoflook
? 4 eetlepels olie
? 2-3 eetlepels oestersaus
? (versgemalen) zwarte peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ossenhaas in flinterdunne plakjes snijden. Ui pellen en in lengte in smalle partjes snijden. Peultjes schoonmaken. Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden. Paprika in lange, smalle repen snijden. Paksoi wassen, droogslaan en in grove stukken snijden. Knoflook pellen.

Wok goed verhitten, 2 eetlepels olie over panbodem laten uitvloeien. Ossenhaas ca. 30 seconden al omscheppend rondom dichtschroeien. Vlees op bord scheppen. In wok rest van olie verhitten. Groenten ca. 3 minuten roerbakken. Knoflook boven wok uitpersen en ossenhaas door groenten scheppen. Oestersaus in wok schenken en geheel nog ca. 1 minuut door en door verwarmen. Op smaak brengen met zwarte peper. Serveren met witte rijst of nasi.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top