1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Linzensoep
  6. linzensoep

linzensoep

Door: ruud40

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-01-2003

Ingrediënten 4 personen


300 g linzen
? 1 grote ui
? 3 preien
? 500 g vastkokende aardappels
? 1 takje rozemarijn
? 4 runderbraadworsten (magere)
? 1 teentje knoflook
? 4 eetlepels olijfolie
? 2 kruidenbouillontabletten
? (zee)zout
? (versgemalen) peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Linzen in zeef wassen, eventuele steentjes verwijderen. Ui pellen en fijn snipperen. Preien schoonmaken en in dikke ringen snijden. Aardappels schillen en in blokjes snijden. Rozemarijn van takje rissen en fijn hakken. Worsten met vork enkele keren inprikken om openbarsten te voorkomen. Knoflook pellen en in plakjes snijden. In (soep)pan 2 eetlepels olie verhitten. Ui en knoflook ca. 5 minuten zachtjes bakken. Prei, aardappelblokjes, knoflook, linzen, worst en rozemarijn toevoegen. Bouillontabletten erboven verkruimelen en 1 1/4 liter kokend water toevoegen. Soep opnieuw aan de kook brengen. Deksel op pan leggen en soep op laag vuur minstens 30 minuten laten sudderen, tot alle ingredienten gaar zijn. Worsten uit pan nemen, in plakjes snijden en over vier borden verdelen. Soep op smaak brengen met zout en peper en in borden scheppen. Resterende olie erover druppelen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top