Boerenkoolsoep met gerookte kip en chorizo

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-01-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g chorizo (worst stukje)
? 1 eetlepel olijfolie met knoflookaroma en chilipeper (flesje)
? 1 pot gevogeltefond (380 ml)
? 1 blik witte bonen (840 g)
? 300 g panklare boerenkool
? 2 kipfilet fume
? zout en versgemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Chorizo in stukjes snijden. In koekenpan olie verhitten en hierin chorizo 5 minuten uitbakken. Intussen in grote pan fond met 2 potten water aan de kook brengen. Bonen en boerenkool toevoegen. Soep ca. 20 minuten zachtjes laten koken. Kipfilet schuin in dunne plakjes snijden. Chorizo met bakvet door koolsoep roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier borden verdelen. Kipfilet in soep leggen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten