1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Portugese maaltijdsoep

Portugese maaltijdsoep

  • Portugees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-01-2003

Ingrediënten 4 personen


3 eetlepels olijfolie
250 gr aardappels, in blokjes
250 gr uien, fijngesneden
250 gr bleekselderij, in ringen
2 rode pepers, heel fijn gesneden
1 dl witte wijn
2 dl slagroom
4 dl runderbouillon of vleesfond (pot)
250 gr chorizo, in blokjes
8 zongedroogde tomaten, in reepjes
2 teentjes knoflook, geperst
100 gr prei, in dunne ringen
400 gr witte bonen (pot), uitgelekt
4 eetlepels fijngesneden bieslook



Dit is een snelle variatie op de Portugese 'caldo verde'. Maar dan nu met rode pepers en gedroogde tomaat in plaats van groene (of boeren-)kool.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Olie verhitten in soeppan. Hierin aardappelen, uien, bleekselderij en pepers ca. 5 minuten bakken. Witte wijn erbij schenken. Slagroom, runderbouillon en 2 dl water toevoegen en soep ca. 15 minuten laten koken.

Bereidingswijze

Soep van vuur af met staafmixer pureren. Chorizo in droge koekenpan 5-10 minuten bakken. Gedroogde tomaat, chorizo, knoflook, prei en witte bonen aan soep toevoegen en nog ca. 5 minuten laten koken.

Serveertip

Voor het serveren bieslook over soep strooien.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soeppagina-van-omalidy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soeppagina-van-omalidy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top