1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Marsepein

Marsepein

  • Belgisch, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-01-2003

Ingrediënten 4 personen


- 225 g gemalen amandelen (Estudiantes)
- 200 g poedersuiker
- 1 eiwit



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Doe alle ingredienten in een kom en kneed dooreen tot een goed samenhangend deeg.

2. Naar smaak kunt u de marsepein parfumeren met enkele druppels rozenwater of amandelextract.

3. Laat de marsepein afgedekt gedurende een uurtje rusten. Daarna kan je het gemakkelijk in allerlei vormen kneden of uitrollen (dat lukt het best tussen plastiekfolie)

Serveertip

1. Marsepeintruffels
Rol balletjes van je marsepein en wentel ze door wat cacaopoeder, gemengd met een zelfde hoeveelheid poedersuiker.

2. Marsepeinpoes
Kneed aan een stuk marsepein 2 oortjes, een kop en een staart, Werk de poes af met rozijntjes als oogjes en zonnebloempitjes als snorhaartjes.

3. Marsepeinmannetje
Vorm aan een groter stuk marsepein een hoofdje, armen en benen. Werk af met stukjes gekonfijt fruit voor de ogen, neus en mond.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jackson


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jackson
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top