1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Montignac keuken
  5. Kabeljauw
  6. Snelle kabeljauw

Snelle kabeljauw

  • Montignac, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-01-2003

Ingrediënten 6 personen


1 hele kabeljauw (schoongemaakt, zonder vinnen en staart, maar met kop)
500 gr sjalotten, zonder schil niet gesneden
1 kg prei, in stukken van ongeveer 5 cm gesneden
peper en zout
citroensap
1,5 dl (olijf)olie



Slank en snel de fast cuisine van Michel Montignac, voor 6 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Bereidingswijze

Spoel de kabeljauw schoon onder koud stromend water en dep hem droog met keukenpapier.
Blancheer de sjalotten en preistukken 5 minuten in een pan met kokend zout water en laat ze uitlekken in de zeef.
Smeer een grote ovenvaste schaal in met olie en leg de vis in het midden in 'zwemhouding'.
Sprenkel wat citroensap over de vis en strooi er wat peper en zout over. Verdeel er de sjalotjes en de prei omheen en schenk er de olie over.
Plaats de schotel in de oven en maak de vis gaar in 25 tot 30 minuten.
Begiet de vis af en toe met het stoofvocht.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vis_van_erie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vis_van_erie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top