Bloemkoolsoep

  • Goedkoop en snel, Soep
  • 20-30 min.

Eet je niet dagelijks, maar als je een half bloemkooltje over hebt moet je het toch eens maken. Makkelijk en lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 Liter water,2 kippenbouillon blokjes,1/2 bloemkool,2 middelgrote aardappelen,1/4 liter melk,1/2theelepel kerrie,peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 94,75 kcal
Koolhydraten 12,96 g
Eiwitten 4,76 g
Vetten 2,15 g
Benodigdheden
1pan,staafmixer,of foodprocessor.

Voorbereiding

Breng de liter water met de bouillonblokjes aan de kook en laat het een beetje inkoken.
Snijd de bloemkool met de stronk in stukjes.Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.Laat de bloemkool en de aardappels in ca. 20 min gaar worden in de kokende bouillon.

Bereidingswijze

Pureer dan de soep met de staafmixer, of met de foodprocessor tot een gladde massa.
Roer 1/4 liter melk door de soep(of meer als de soep te dik is) en breng op smaak met de kerrie en wat peper (eventueel wat zout).
Je zou denken wat moet het worden, maar het is echt heel lekker

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

greet8 avatar
greet8

Doorsturen

Home Recepten