Bloemkoolsoep
- Goedkoop en snel, Soep
- 20-30 min.
Eet je niet dagelijks, maar als je een half bloemkooltje over hebt moet je het toch eens maken. Makkelijk en lekker
Ingrediënten 4 personen
1 Liter water,2 kippenbouillon blokjes,1/2 bloemkool,2 middelgrote aardappelen,1/4 liter melk,1/2theelepel kerrie,peper en zoutVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 94,75 kcal |
Koolhydraten | 12,96 g |
Eiwitten | 4,76 g |
Vetten | 2,15 g |
Benodigdheden
1pan,staafmixer,of foodprocessor.Voorbereiding
Breng de liter water met de bouillonblokjes aan de kook en laat het een beetje inkoken.
Snijd de bloemkool met de stronk in stukjes.Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.Laat de bloemkool en de aardappels in ca. 20 min gaar worden in de kokende bouillon.
Bereidingswijze
Pureer dan de soep met de staafmixer, of met de foodprocessor tot een gladde massa.
Roer 1/4 liter melk door de soep(of meer als de soep te dik is) en breng op smaak met de kerrie en wat peper (eventueel wat zout).
Je zou denken wat moet het worden, maar het is echt heel lekker