1 Liter water,2 kippenbouillon blokjes,1/2 bloemkool,2 middelgrote aardappelen,1/4 liter melk,1/2theelepel kerrie,peper en zout
1pan,staafmixer,of foodprocessor.
Eet je niet dagelijks, maar als je een half bloemkooltje over hebt moet je het toch eens maken. Makkelijk en lekker
Breng de liter water met de bouillonblokjes aan de kook en laat het een beetje inkoken.
Snijd de bloemkool met de stronk in stukjes.Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.Laat de bloemkool en de aardappels in ca. 20 min gaar worden in de kokende bouillon.
Pureer dan de soep met de staafmixer, of met de foodprocessor tot een gladde massa.
Roer 1/4 liter melk door de soep(of meer als de soep te dik is) en breng op smaak met de kerrie en wat peper (eventueel wat zout).
Je zou denken wat moet het worden, maar het is echt heel lekker
ennyvros 17-12-2017
Heerlijk!! Dat ga ik vaker maken als ik bloemkool over heb.
juut30 17-01-2017
Was erg smakelijk!
elles1970 18-04-2016
Half bloemkooltje over en deze soep in de maak!
Liseuse 15-03-2016
Nét gemaakt! Héérlijke soep. Heb er een groentebouillontablet door gedaan en nog 2 in ringetjes gesneden bosuitjes. Smullen...
baaijtje 26-02-2016
Net deze soep gemaakt, en het is echt heerlijk.