Kentucky Fried Chicken

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Echte Kentucky Fried Chicken thuis gemaakt!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*3 liter water *zout *ruim 1 kg kip in stukken verdeeld (of gewoon kippepoten)*1 tl peper *100 gram bloem *plantaardige olie om in te frituren *50 gram gesmolten vet van bacon of reuzel
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Doe het water en 1 eetlepel zout in een grote kom. Leg daar de stukken kip in en zet de kom afgedekt 8 uur in de koelkast.

Let op: De olietemperatuur mag NIET onder de 175 graden komen!!! In plaats van water mag voor het marineren ook karnemelk worden gebruikt.

Bereidingswijze

1. Laat de kip uitlekken, met koud water afspoelen en droogdeppen. Wrijf de kip in met wat zout en peper.

2. Vermeng 1 theelepel zout en 1 theelepel peper door de bloem en doe het geheel in een grote zak. Je kunt de kip iets pikanter maken door er ook Cajun kruiden door te doen.

3. Stukken kip (een paar tegelijk) in de zak doen en schudden tot ze goed bedekt zijn.

4. Olie en vet in een pan doen en tot 180 graden verhitten.

5. Een paar stukken kip tegelijk met het vel naar onderen, in de pan leggen. Deksel op de pan doen en 6 minuten laten bakken.

6. Deksel verwijderen en nog vijf tot negen minuten bakken en regelmatig keren tot de stukken aan alle kanten egaal bruin gekleurd zijn.

7. Ondertussen een schaal met keukenpapier bekleden, op een pan heet water plaatsen, en de stukken gebakken kip hierop warm houden terwijl de andere stukken worden gebakken.

Serveertip

Heerlijk met aardappelpuree, jus, corn on the cob (hele maiskolven).
(en al shet mislukt, ren je gewoon naar Kentucky Fried Chicken!)

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wcob avatar
wcob

Doorsturen

Home Recepten