Frogmore Stew uit South Carolina

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-01-2003

Heerlijke en gezonde garnalen/vlees stoofpot, rijk gevuld. Een plaatje om te zien en om je vingers bij op te eten!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
*1 liter water *1 flesje licht bier *1 theelepel zwarte peperkorrels *2 theelepels Cajun kruiden *1/2 struik bleekselderij in stukjes van 2 cm *2 hele (voorgekookte)maiskolven in stukken van 8 centimeter gesneden *1 grote ui, fijngehakt *5 (rode)aardappelen, geschrobt en in stukken gesneden *1/2 kilo grote (ongekookte) garnalen, ongepeld, maar zonder kop. *1 gerookte worst in plakken van 2 cm gesneden.
* 1 runderbouillon blokje.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote pan

Voorbereiding

Snij alles op maat.

Bereidingswijze

1. Breng het water met het bier aan de kook en het bouillonblokje.

2. Peperkorrels en Cajun kruiden erin strooien.

3. Mais, ui, aardappelen en selderij op een laag vuur 10 tot 15 minuten koken tot de aardappelen bijna gaar zijn.

4. Plakken worst en garnalen door de inhoud van de pan scheppen en nog ongeveer 15 minuten afgedekt laten pruttelen

Serveertip

Serveer de stoofpot in diepe borden en vergeet niet een lepel van het kookvocht er in te scheppen!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten