Mexicaanse pannenkoek

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-01-2003

Eenpansgerecht (energie-arm) voor 4 personen.

Bereidingstijd: 50 minuten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
70 gr maismeel

100 gr volkorenmeel

peper en zout

1,5 eetl (dieet)margarine

750 gr courgette

250 gr mager rundergehakt

3 tenen knoflook

1/2 citroen

1 theel basilicum

chilisaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Variatie: Neem paprika's ipv courgette

Voorbereiding

1. Breng 1,5 dl water in een pannetje aan de kook. Roer het maismeel erdoor, nog even stevig kloppen. Nu - de hittebron op de laagste stand - het maispapje 5 minuten laten koken. Haal het pannetje van het vuur en laat de maispap (in een bodempje koud water) afkoelen. Roer nu het volkorenmeel erdoor. Misschien is er nog een beetje water nodig! Rol van het zachte deeg 4 balletjes. Stuif een beetje meel over het aanrecht en rol er (mbv een deegrol) ronde pannenkoeken van. Verhit de (dieet)margarine in een pan, bak daarin de Mexicaanse koeken. U kunt ze zowel koud als warm presenteren.

Bereidingswijze

2. Snijd de gewassen courgette in blokjes. Kook ze enkele minuten in water met een beetje zout, even laten uitlekken in een vergiet. Bak ondertussen het gehakt los in de vettige koekenpan. Pel de knoflook, knijp die uit boven het vlees. Doe de courgette, het sap van de citroen, basilicum, wat peper en zout en chilisaus naar smaak bij het vlees. Nog enkele minuten doorbakken.
3. Leg de Mexicaanse pannenkoeken op een bord, verdeel het courgette-vleesmengsel over de koeken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 20-06-2005

Lijkt me erg lekker, ik neem het mee. Groetjes, Dorine

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten