1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Gevulde koolrolletjes met pittige mihoen

Gevulde koolrolletjes met pittige mihoen

Door: ruud40

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-01-2003

Ingrediënten 4 personen


2 Chinese kolen
? 250 g mihoen
? 2 teentjes knoflook
? 500 g half-om-halfgehakt
? 1 blikje tomatenpuree
? 1-2 eetlepels sambal
? 25 g boter
? zout en peper
? 1 zakje verse koriander (15 g)
? boter om in te vetten



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Buitenste bladeren van kool verwijderen, 16-20 mooie bladeren loshalen. In grote pan water aan de kook brengen. Koolbladeren 2-3 minuten koken tot ze zacht zijn. In vergiet laten uitlekken. Mihoen volgens gebruiksaanwijzing laten wellen in kokend water. Oven voorverwarmen op 180 ?C. Ovenschaal invetten met boter. Knoflook pellen en snipperen. In koekenpan boter verhitten. Op hoog vuur gehakt in ca. 5 minuten rul bakken. Vuur laag draaien, knoflook, tomatenpuree en sambal door gehakt roeren en nog ca. 2 minuten meebakken. Gehakt op smaak brengen met zout en peper. Steeltjes van koriander verwijderen, blad fijnsnijden en door gehakt scheppen. Koolbladeren droogdeppen. Mihoen en gehaktmengsel over kool verdelen, bladeren strak oprollen. Koolrolletjes met naad aan onderkant in ovenschaal leggen. Koolrolletjes in midden van oven ca. 20 minuten bakken. Serveren met kroepoek.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top