1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Knolselderij-aardappelschotel met gorgonzolasaus

Knolselderij-aardappelschotel met gorgonzolasaus

Door: ruud40

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-01-2003

Ingrediënten 4 personen


1 knolselderij
? zout
? 6 eetlepels boter
? 4 eetlepels bloem
? 6 dl melk
? 300 g gorgonzola (of andere blauwaderkaas)
? peper
? 1 zak voorgekookte aardappelschijfjes (700 g)
? boter om in te vetten



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 ?C. Knolselderij schillen en in dunne plakken snijden. Plakken in vieren snijden. Selderij in ruim water met zout in ca. 10 minuten beetgaar koken. Laten uitlekken. Intussen in steelpan 4 eetlepels boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerend scheutje voor scheutje melk toevoegen tot gladde, dunne saus ontstaat. Kaas boven saus verbrokkelen en laten smelten, terwijl saus nog iets indikt. Kaassaus op smaak brengen met peper. Ovenschaal invetten. Aardappelschijfjes laten uitlekken. Aardappelschijfjes en knolselderijplakken om en om in ovenschaal leggen. Kaassaus erover gieten. Schotel in midden van oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin bakken. Serveren met gebakken schnitzels en groene salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top