1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Mediterrane groentesoep

Mediterrane groentesoep

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 16-01-2003

Ingrediënten 6 personen


4 eetlepels olijfolie
200 gr snijbonen, in reepjes
2 kleine courgettes, ongeschild in mooie reepjes
250 gr winterwortel, in reepjes
2 kleine preien, in ringen
1 bouquet garni 2 takjes tijm, 3 takjes peterselie en 1 blaadje laurier)
2 blikken (Italiaanse) witte bonen (a 400 ml), uitgelekt
250 gr kleine pasta (b.v. schelpjes of kleine macaroni)
5 teentjes knoflook
4-5 eetlepels pesto
400 gr vleestomaten, ontveld, in partjes
100 gr vers geraspte parmezaanse kaas
Zout en peper



Deze groentesoep so royaal gevuld met gepureerde tomaten, knoflook, verse groenten en kruiden. De pasta, parmezaanse kaas en pesto zorgen voor het extra Mediterraanse tintje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

2 eetlepels olijfolie verhitten en snijbonen, courgettes, wortel en prei hierin ca. 10 minuten zachtjes bakken.

Bereidingswijze

2 liter water en bouquet garni toevoegen, aan de kook brengen en soep op zacht vuur ca. 30 minuten laten koken. Witte bonen en pasta toevoegen en soep nog ca. 15 minuten zachtjes laten koken. Knoflook, pesto, tomaten, 50 gr parmezaanse kaas en 2 eetlepels olijfolie pureren.

Serveertip

Voor serveren bouquet garni verwijderen en pestomengsel door hete soep brengen.

Soep serveren met rest van de kaas en broodcroutons.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soeppagina-van-omalidy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soeppagina-van-omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top