Mediterrane groentesoep

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-01-2003

Deze groentesoep so royaal gevuld met gepureerde tomaten, knoflook, verse groenten en kruiden. De pasta, parmezaanse kaas en pesto zorgen voor het extra Mediterraanse tintje.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
4 eetlepels olijfolie

200 gr snijbonen, in reepjes

2 kleine courgettes, ongeschild in mooie reepjes

250 gr winterwortel, in reepjes

2 kleine preien, in ringen

1 bouquet garni 2 takjes tijm, 3 takjes peterselie en 1 blaadje laurier)

2 blikken (Italiaanse) witte bonen (a 400 ml), uitgelekt

250 gr kleine pasta (b.v. schelpjes of kleine macaroni)

5 teentjes knoflook

4-5 eetlepels pesto

400 gr vleestomaten, ontveld, in partjes

100 gr vers geraspte parmezaanse kaas

Zout en peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

2 eetlepels olijfolie verhitten en snijbonen, courgettes, wortel en prei hierin ca. 10 minuten zachtjes bakken.

Bereidingswijze

2 liter water en bouquet garni toevoegen, aan de kook brengen en soep op zacht vuur ca. 30 minuten laten koken. Witte bonen en pasta toevoegen en soep nog ca. 15 minuten zachtjes laten koken. Knoflook, pesto, tomaten, 50 gr parmezaanse kaas en 2 eetlepels olijfolie pureren.

Serveertip

Voor serveren bouquet garni verwijderen en pestomengsel door hete soep brengen.


Soep serveren met rest van de kaas en broodcroutons.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten