1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Parelhoen met mourilles

Parelhoen met mourilles

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 15-01-2003

Ingrediënten 4 personen


? liter melk

50 g gedroogde mourilles (of 250 g verse)

1 parelhoen, panklaar (ca. 1,2 kg)

50 g Petit Suisse of Gervais (verse kaas)

zout

versgemalen zwarte peper

200 g rookspek zonder zwoerd, in plakjes

2 eetl. olie

2 eetl. cognac

1 dl. creme fraicheDeel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de melk met ? liter water in een kom. Week er de mourilles 1 tot 2 uur in. Maak verse mourilles zorgvuldig schoon en verwijder alle vuil uit de openingen.
Verwarm de oven voor op 250?C. Spoel de parelhoen af onder de koude kraan en dep het droog. Roer de verse kaas los met peper en zout. Steek het kaasje in de buikholte. Naai deze dicht met keukengaren. Bind de poten en vleugels met keukengaren tegen het lijf.

Bak de plakjes spek goudbruin en bekleed er de braadslee mee. Leg het parelhoen op het spek. Plaats de braadslee midden in de oven en braad het vlees in ca. 45 minuten gaar. Bedruip het regelmatig met water, later met de braadsappen.

Haal na 30 min. braden de mourilles uit het weekvocht. Spoel ze af, laat ze uitlekken en dep ze droog. Verhit de olie in een braadpan. Smoor er de paddestoelen circa 15 minuten in op een matig vuur. Bestrooi de mourilles met zout en peper.

Haal het parelhoen uit de oven. Flambeer de vogel: verhit de cognac in een opscheplepel, stek hem aan en overgiet er het vlees mee. Pas op voor te grote vlammen. Verwijder het keukengaren. Plaats de parelhoen op een dienschaal. Houd hem warm.

Haal het spek uit de saus. Schep zonodig vet van de saus, en bind de saus dan met de creme fraiche. Schik de mourilles rondom het parelhoen. Geef de saus er apart bij. Serveer het gerecht gloeiend heet.Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top