1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. CHAW-SIOE.

CHAW-SIOE.

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-01-2003

Ingrediënten


1 kilo mager varkens frikando of hamlappen / 2 pakjes Red Roasted Pork. ( verkrijgbaar bij de toko) / 2-3 el suiker of meer naar smaak / 2 tl peper / 1 blikje fruitcoctail / 2 el gembersiroop.


Verder heb je nodig


Grote schaal voor het marineren - grill


Roodgeroosterd varkensvlees Lekker met rijst of nasi en pittige komkommersalade. Voor de liefhebbers van pittig nog wat sambal erbij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij het vlees in dikke repen zodat je het later in schijfjes kan snijden.Strooi daar 3 zakjes Red Roasted Pork overheen.( Er zitten 2 zakjes in een verpakking )Als je het niet rood genoeg vind het vierde ook gebruiken.Strooi de suiker en de peper erover en meng de repen vlees goed doorelkaar zodat alles goed bedekt is.Dek de schaal af en laat het een nacht in de koelkast marineren.

Bereidingswijze

De volgene dag het vlees roosteren Bedek het rooster met allufolie en smeer het goed in met wat olie en laat het vlees roosteren wel op letten dat het niet verbrand en regelmatig keren en met wat olie bestrijken tot het vlees gaar is. Het vlees mag niet te droog worden moet wel nog sappig zijn. Pak een mooi groot bord en verdeel hier de uigelekte vruchten mix op .Giet hier 2 el gembersiroop overheen .
Snij de repen in schijfjes en serveer ze op de vruchtjes.

Serveertip

Lekker met rijst en komkommer en voor de liefhebbers wat sambal.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chilline


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chilline
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top