Eendenborst met porto en uienconfituur

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-01-2003
  • Eendenborst met porto en  uienconfituur

    Eendenborst met porto en uienconfituur

    Eendenborst met porto en uienconfituur

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 tot 3 borstfilets van eend (? 900 g in totaal)
4 eetl. uienconfituur
1 dl rode porto
1 dl vetarme room
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Anty-aanbakpan

Bereidingswijze


1. Laat een anti- aanbakpan goed heet worden (zonder vetstof) en leg er de eendenborstfilets in, met de kant van het vel naar onderen.

2. Zet het vuur wat lager en laat het vlees 10 min. zachtjes bakken.
Kruid met peper en zout en bak de andere zijde gedurende 6 tot 8 min. (het vlees moet nog rozig zijn).
3. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Giet het braadvet weg en doe de porto in de pan. Voeg de uienconfituur toe, samen met de room. Laat even inkoken terwijl u roert.

Serveertip

Snij de eendenborstfilets in fijne, schuine sneetjes en geef er de saus apart bij. Serveer met aardappel- nootjes en een frisse salade.

Laatste reacties

janny72 avatar
janny72 20-10-2003

Makkelijk, vlug en vooral zeer lekker.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten