1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Gemarineerde olijven

Gemarineerde olijven

Door: melekld

  • , Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 15-01-2003

Ingrediënten


Olijven (van die mooie groene of roodbruine)
olijfolie, veel knoflook en kruiden
Basiskruiden zijn geheel persoonlijk, voor mij is dit pepermunt, oregano en rozemarijn


Verder heb je nodig


GEBRUIK ENKEL GEDROOGDE KRUIDEN!!
DE KNOFLOOK ECHTER IS WEL VERS!


Leuk om weg te geven maar vooral te krijgen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de olijven in stromend koud water en laat ze uitlekken.

Bereidingswijze

Vul de helft van een schone pot met olijfolie. Doe hier een halve bol uitgeperste knoflook bij, flink wat pepermunt en in iets mindere mate oregano en een beetje rozemarijn. Doe de olijven erbij, de dop erop en zet weg op een koele, donkere plek gedurende min. 1 week.

Dit is mijn basisrecept!

Er zijn echter heel wat variaties mogelijk! Denk eens aan olijven gemarineerd met rozemarijn. Dat is echt een bijzondere smaak! Gewoon de delen veranderen, ipv weinig gebruik je nu juist veel (verkruimelde) rozemarijn.

Of wat dacht je van... Nou ja, mogelijkheden genoeg zou ik zeggen! Leef je uit met potjes gemegde kruiden als je zelf de verhoudingen niet goed weet in te schatten.

Serveertip

Wil je kruiden uit je eigen tuin gebruiken? Droog ze dan voor gebruik op een paar vellen keukenrol in de magnetron. Waarom moeten het gedroogde kruiden zijn? Heel simpel, omdat het anders snel gaat beschimmelen! Met gedroogde kruiden kun je het wel 3 maanden in de koelkast bewaren.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van melekld
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top