1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Groentesoep

Groentesoep

Door: marianneoud

  • Indonesisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-01-2003

Ingrediënten 4 personen


2 teentjes knoflook 1 ui



Geweldig als voorgerecht bij een Indonesisch buffet

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de groenten schoon, snipper de ui en de knoflook, breek de sperziebonen in stukjes en snijd het lente-uitje en de prei in ringetjes.
Breng de bouillon met de ui- en knoflooksnippers n de sperziebonen aan de kook en kook de bonen in ca. 10 minuten bijna gaar.
Snijd intussen de tempe in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes tempe tondom bruin in ca. 3 minuten. Neem de pan van het vuur en roer de ketjap door de gebakken tempe.
Roer de sambal, de koenjit, de ketoembar en de djinten door de soep en laat hem nog ca, 2minuten zachtjes koken. Roer vlak voor het serveren de gebakken Tempe met de ketjap en de ringetjes lente-ui en prei door de soep.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top