Lemon Merinque Pie

 • Engels, Nagerecht
 • 60-120 min.
 • Lemon Merinque Pie

  Lemon Merinque Pie

  Lemon Merinque Pie

 • Lemon Merinque Pie

  Lemon Merinque Pie

  Lemon Merinque Pie

Verrassend nagerecht met een heerlijke smaaksensatie door de combinatie van het zure van de citroen en het zoete van de merinque.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Voor zandtaartdeeg:
250 g bloem, 160 g margarine in blokjes, snufje zout, 1 el melk, 1 ei.
Voor de vulling:
4 uitgeperste citroenen, 160 gr. suiker, 80 gr margarine, 6 eidooiers, 2 el bloem, 180 gr suiker, 3 eiwitten.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vlaai vorm of lage taart of springvorm van 24 cm ingevet.
Voor het blindbakken van de taart een pak bonen.

Voorbereiding

Maak het zandtaartdeeg door de ingredienten te kneden met koele hand tot een samenhangend deeg. Deeg tot een platte blok vormen en onder folie 30 minuten in koelkast laten rusten. De over voorverwarmen op 190 graden. Het deeg op een koud oppervlak uitrollen en de vorm er mee bekleden. De taartvorm met deeg weer half uur in koelkast laten koelen. Deeg met aluminium folie bekleden en pak bonen er op strooien. De taartbodem kan nu in de oven. Na 10-12 minuten blindbakken taart uit oven halen en folie met bonen verwijderen. Taart terug in de oven ongeveer 10 minuten. Bodem laten afkoelen.

Bereidingswijze

Citroensap met de suiker en boter aan de kook brengen. In een kom eidooiers en bloem glad roeren. Zodra citroenmengsel heet is het beetje bij beetje onder heel goed roeren bij het eimengsel voegen en dan het geheel weer terug in de pan. Al roerende het geheel op laag vuur laten binden. Tot tegen de kook aan laten komen en dan de pan van het vuur nemen. Mengsel iets af laten koelen en dan in taartvorm scheppen en glad strijken. Vlak voor het opdienen: Klop het eiwit stijf en voeg dan in een keer 160 gram suiker toe en klop het tot een mooi taai eiwit. Schep de laag merinque grillig over de citroenvulling. Laat de taart in 3 minuten in een hete oven 220 graden of onder de gril bruin kleuren. (let op want het kleurt in een keer snel door! mocht het onverhoopt iets te donker worden gewoon het donkere vel er af halen en opnieuw in de oven!)

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

martinekeulen avatar
martinekeulen

Doorsturen

Home Recepten