Surinaamse pindasoep

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2003

De ideale weekendmaaltijdsoep. En als je geen zin hebt om roti te halen is dit een minstens zo lekker alternatief.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 g kipfilet, in stukken gesneden
olie
peper, zout
2-3 tenen knoflook
1 ui, in partjes
1 rode peper, in ringetjes gesneden
1 royale eetlepel kerrie massala
2-3 eetlepels pindakaas
2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
750 ml kippenbouillon
1 rode paprika, in reepjes
100 g kousenband of haricot verts, gehalveerd
50 g geroosterde pinda's
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Rooster de pindas in een droge pan en hak ze grof.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote braadpan en bak de kipstukken rondom bruin. Bak knoflook, ui, peperringetjes en kerrie massala 3 minuten mee en breng op smaak met peper en zout. Roer de pindakaas, de helft van de geroosterde pindas en de aardappelblokjes door het kipmengsel en voeg dan de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat dit 15 minuten zacht koken. Voeg de paprika en sperziebonen toe en kook die nog 10 minuten mee. Strooi de overige helft van de pindas voor het serveren over de soep.

Serveertip

Geef er roti (toko) of Turks brood bij .

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

fred39 avatar
fred39 13-10-2004

Meegenomen, dank u!

soeppagina-van-omalidy avatar

Surinaams pindasoep mag op een soeppagina niet ontbreken.

kookboek_2 avatar
kookboek_2 14-01-2003

je soep heb ik mee genomen en zal dat eens uitproberen , zo te zien moet het een lekkere zijn . ed

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten