1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Surinaamse pindasoep

Surinaamse pindasoep

Door: matisse

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2003

Ingrediënten 2 personen


250 g kipfilet, in stukken gesneden
olie
peper, zout
2-3 tenen knoflook
1 ui, in partjes
1 rode peper, in ringetjes gesneden
1 royale eetlepel kerrie massala
2-3 eetlepels pindakaas
2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
750 ml kippenbouillon
1 rode paprika, in reepjes
100 g kousenband of haricot verts, gehalveerd
50 g geroosterde pinda's



De ideale weekendmaaltijdsoep. En als je geen zin hebt om roti te halen is dit een minstens zo lekker alternatief.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rooster de pindas in een droge pan en hak ze grof.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote braadpan en bak de kipstukken rondom bruin. Bak knoflook, ui, peperringetjes en kerrie massala 3 minuten mee en breng op smaak met peper en zout. Roer de pindakaas, de helft van de geroosterde pindas en de aardappelblokjes door het kipmengsel en voeg dan de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat dit 15 minuten zacht koken. Voeg de paprika en sperziebonen toe en kook die nog 10 minuten mee. Strooi de overige helft van de pindas voor het serveren over de soep.

Serveertip

Geef er roti (toko) of Turks brood bij .



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top