Mexicaanse rijstschotel met tortillachips
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 14-01-2003
Een populair eenpansgerecht die ik regelmatig maakte in mijn studententijd. Blijft lekker.
Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets, in repen gesneden1 rode paprika, in stukken
? blikje maiskorrels of blikje mini maiskolfjes
250 g champignons, in dikke plakjes
3 tenen knoflook, geperst of fijngesneden
1 ui, gesnipperd
250 g rijst
zakje tortillachips (naturel of kaas)
zakje Mexicaanse kruiden (Casa Fiesta, bv. enchilada of faijtamix)
zakje geraspte kaas
* Voeg eventueel Mexicaanse pepersaus of sambal toe tijdens het bakken
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 744,02 kcal |
Koolhydraten | 82,18 g |
Eiwitten | 53,62 g |
Vetten | 21,06 g |
Benodigdheden
Ovenschaal, ingevet.Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 ?C.
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit olie in een pan en bak de kip, knoflook, paprika en ui aan.
Zakje Mexicaanse kruiden met de aangegeven hoeveelheid water toevoegen.
De saus zachtjes laten koken tot de kip gaar is.
Mais(kolfjes) en champignons toevoegen en even laten meesudderen.
Meng de rijst door het kipmengsel en schep het over in een ovenschaal.
Bedek het geheel met een laag tortillachips. Strooi hier kaas overheen en bak 5 a 10 minuten tot de kaas is gesmolten.
Serveertip
Lekker met een salade.
Laatste reacties
Was lekker. Zeker voor herhaling vatbaar. Dankjewel voor je recept.
Het was heerlijk zelfs mijn dochter van 4 vond het lekker ;)
Lekker!!!!! Zal ik zeker nog een keer maken.