1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Mexicaanse rijstschotel met tortillachips

Mexicaanse rijstschotel met tortillachips

Door: matisse

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2003

Ingrediënten 4 personen


4 kipfilets, in repen gesneden
1 rode paprika, in stukken
? blikje maiskorrels of blikje mini maiskolfjes
250 g champignons, in dikke plakjes
3 tenen knoflook, geperst of fijngesneden
1 ui, gesnipperd
250 g rijst
zakje tortillachips (naturel of kaas)
zakje Mexicaanse kruiden (Casa Fiesta, bv. enchilada of faijtamix)
zakje geraspte kaas
* Voeg eventueel Mexicaanse pepersaus of sambal toe tijdens het bakken


Verder heb je nodig


Ovenschaal, ingevet.

Mexicaanse rijstschotel met tortillachips

Voor de oven

Voor de oven
Mexicaanse kip nacho
Mexicaanse kip nacho
Mexicaanse rijstschotel met tortillachips
Mexicaanse rijstschotel met tortillachips

Een populair eenpansgerecht die ik regelmatig maakte in mijn studententijd. Blijft lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ?C.
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit olie in een pan en bak de kip, knoflook, paprika en ui aan.
Zakje Mexicaanse kruiden met de aangegeven hoeveelheid water toevoegen.
De saus zachtjes laten koken tot de kip gaar is.
Mais(kolfjes) en champignons toevoegen en even laten meesudderen.
Meng de rijst door het kipmengsel en schep het over in een ovenschaal.
Bedek het geheel met een laag tortillachips. Strooi hier kaas overheen en bak 5 a 10 minuten tot de kaas is gesmolten.

Serveertip

Lekker met een salade.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top