Zoete gepofte aardappel

  • Amerikaans, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Zoete gepofte aardappel

    Zoete gepofte aardappel

    Zoete gepofte aardappel

  • Zoete gepofte aardappel

    Zoete gepofte aardappel

    Zoete gepofte aardappel

Zoete gepofte aardappel uit Amerika.De zoete aardappel, of de sweet patato, is een aan de buitenkant rode aardappel en aan de binnenkant oranje aardappel. Het is een typisch Amerikaans gerecht. De aardappel is bij speciaalzaken te verkrijgen.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
*2 grote zoete aardappelen *vier eetlepels roomboter *2 eetlepels basterd suiker *1 theelepel kaneelpoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Zilverfolie

Voorbereiding

Was de aardappelen en prik er met een vork gaatjes in. Rol de aardappelen in de zilverfolie. Verwarm de oven voor op de hoogste stand.

Bereidingswijze

1. Leg de in folie gerolde aardappelen in de oven en laat deze net zo lang bakken, tot ze lekker zacht aanvoelen. Prik met een sate-prikker in de aardappel om te controleren of deze ook in het centrum goed zacht is.
2. Snij de aardappel in de lengte richting open (voorzichtig met de folie. Er kan heet sap in zitten).
3. Besprenkel de aardappel aan de binnenkant met de bruine suiker en kaneel en leg er een klontje boter in.

Serveertip

Heerlijk bij biefstuk!

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wcob avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten