1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Zoete aardappelen
  5. Gepofte zoete aardappel
  6. Zoete gepofte aardappel

Zoete gepofte aardappel

  • Amerikaans, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-01-2003

Ingrediënten 2 personen


*2 grote zoete aardappelen *vier eetlepels roomboter *2 eetlepels basterd suiker *1 theelepel kaneelpoeder


Add to JUMBO shopping list

Verder heb je nodig


Zilverfolie


Zoete gepofte aardappel
Zoete gepofte aardappel
Zoete gepofte aardappel
Zoete gepofte aardappel
Zoete gepofte aardappel
Zoete gepofte aardappel

Zoete gepofte aardappel uit Amerika.De zoete aardappel, of de sweet patato, is een aan de buitenkant rode aardappel en aan de binnenkant oranje aardappel. Het is een typisch Amerikaans gerecht. De aardappel is bij speciaalzaken te verkrijgen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de aardappelen en prik er met een vork gaatjes in. Rol de aardappelen in de zilverfolie. Verwarm de oven voor op de hoogste stand.

Bereidingswijze

1. Leg de in folie gerolde aardappelen in de oven en laat deze net zo lang bakken, tot ze lekker zacht aanvoelen. Prik met een sate-prikker in de aardappel om te controleren of deze ook in het centrum goed zacht is.
2. Snij de aardappel in de lengte richting open (voorzichtig met de folie. Er kan heet sap in zitten).
3. Besprenkel de aardappel aan de binnenkant met de bruine suiker en kaneel en leg er een klontje boter in.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Heerlijk bij biefstuk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wcob


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wcob
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top