1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Witlofsalade met spekjes, rucola en cherrytomaten

Witlofsalade met spekjes, rucola en cherrytomaten

Door: orphan

  • Nederlands, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-01-2003

Ingrediënten 2 personen


5 struikjes witlof
100 g cherrytomaten
100 g spekreepjes
3 eetlepels balsamico-azijn
1/2 theelepel mosterd
1 1/2 theelepel appelstroop
zout
versgemalen peper
5 eetlepels olijfolie
1 bosje rucola (ca. 35 g)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Maak het witlof schoon en snijd elk struikje in de lengte in zessen. Halveer de tomaatjes
2. Bak in een wok de spekreepjes uit en neem de spekreepjes uit de wok
3. Roer in een kom de azijn, mosterd, appelstroop, zout, peper en 4 eetlepels olijfolie tot een dressing
4. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak hierin het witlof ca. 2-3 minuten. Voeg de laatste minuut de dressing aan het witlof toe en warm deze even mee
5. Verdeel de warme witlof, rucola, tomaten en spekreepjes over 2 borden en serveer de salade direct
6. Lekker met Italiaans ciabatta-brood.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top