Mijn Boerenkoolschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.


Het geheim van een heerlijke Boerenkoolstamp,mijn man is er dol op!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo verse boerenkool.
1 kilo aardappelen.
zout+peper+nootmuskaat.
Dit is het geheim van een lekkere boerenkoolstamp: 2 theelepels sambal badjak.
200 gr spekreepjes.
klontje boter.
melk.
paneermeel
+/- 1 eetl franse mosterd
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 544,62 kcal
Koolhydraten 59,47 g
Eiwitten 23,72 g
Vetten 21,03 g
Benodigdheden
Snelkookpan of gewone pan.
Kleine koekepan.
Pollepel.
Mixer.
Ovenschaal
Vergiet

Voorbereiding

Boerenkool eerst een x aan de kook brengen en een paar minuten laten doorkoken.
De kool in een vergiet even uit laten lekken.
Aardappels schillen en in gelijke stukken snijden(doormidden).
De spekjes uitbakken.

Bereidingswijze

Doe de aardappelen eerst in de pan en daar de boerenkool boven op en kook het met wat zout gaar.
Giet de kool af en bewaar wat van het kookwater.
Doe wat van het kookwater en wat melk (en het geheim van een lekkere boerenkoolstamp, schepje sambal!) en mosterd erbij
evenals de kruiden (peper en nootmuskaat).
Mix hier met de mixer een smeuige stamppot van en roer de spekjes en de boter er door.
Doe de boerenkoolstamp in een ingevette ovenschaal en strooi
de paneermeel of eventueel geraspte kaas er over heen,
bij paneermeel nog wat klontjes boter.
Zet de schotel in de voorverwarmde oven tot de paneermeel bruin is of de kaas is gesmolten.

Serveertip

Heerlijk met hache of rookworst met een lekkere jus,
en augurkjes zoetzure uitjes of komkommer.
Eventueel nog mosterd of azijn er bij.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jokewvg avatar
jokewvg

Doorsturen

Home Recepten