1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Mijn Boerenkoolschotel

Mijn Boerenkoolschotel

Door: jokewvg

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-01-2003

Ingrediënten 4 personen


1 kilo verse boerenkool.

1 kilo aardappelen.

zout+peper+nootmuskaat.

Dit is het geheim van een lekkere boerenkoolstamp: 2 theelepels sambal badjak.

200 gr spekreepjes.

klontje boter.

melk.

paneermeel

+/- 1 eetl franse mosterd


Verder heb je nodig


Snelkookpan of gewone pan.

Kleine koekepan.

Pollepel.

Mixer.

Ovenschaal

Vergiet




Het geheim van een heerlijke Boerenkoolstamp,mijn man is er dol op!!!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Boerenkool eerst een x aan de kook brengen en een paar minuten laten doorkoken.

De kool in een vergiet even uit laten lekken.

Aardappels schillen en in gelijke stukken snijden(doormidden).

De spekjes uitbakken.

Bereidingswijze

Doe de aardappelen eerst in de pan en daar de boerenkool boven op en kook het met wat zout gaar.

Giet de kool af en bewaar wat van het kookwater.

Doe wat van het kookwater en wat melk (en het geheim van een lekkere boerenkoolstamp, schepje sambal!) en mosterd erbij

evenals de kruiden (peper en nootmuskaat).

Mix hier met de mixer een smeuige stamppot van en roer de spekjes en de boter er door.

Doe de boerenkoolstamp in een ingevette ovenschaal en strooi

de paneermeel of eventueel geraspte kaas er over heen,

bij paneermeel nog wat klontjes boter.
Zet de schotel in de voorverwarmde oven tot de paneermeel bruin is of de kaas is gesmolten.

Serveertip

Heerlijk met hache of rookworst met een lekkere jus,

en augurkjes zoetzure uitjes of komkommer.

Eventueel nog mosterd of azijn er bij.



Deel dit recept

Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokewvg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top