Mexicaanse hete bliksem

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-01-2003
  • Mexicaanse hete bliksem

    Mexicaanse hete bliksem

    Mexicaanse hete bliksem

Een ?mexicaanse? variatie op een oer-hollands gerecht.
Ook heel geschikt voor mensen die niet van nederlandse winterkost en stamppotten houden (zoals ik ;-)
Ik maak het iedere winter wel eens klaar, het is heerlijk. Je kunt het nog gemakkelijker maken door ui gepeld en in ringen gesneden te kopen, en door een zakje aardappelpuree of een bak kant en klare aardappelpuree te kopen.
Variaties op het mexicaanse thema kan oa door met bonen te werken, bv als je het vegetarisch wilt houden.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
600 gram aardappels
500 gram appels
1 ui
peper, zout
40 g boter of margarine
250 g rundergehakt of vegetarisch gehakt (Ann? :-)
1/2 pakje taco seasoning mix a 35 gram
1 dl water
wat paneermeel, 3 eetlepels (of verkruimeld beschuit), en 25 g boter of margarine.

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

aardappels en appels schillen.
ui pellen.
aardappels in stukken snijden.
van de appels klokhuis verwijderen.
appels in schijfjes snijden.
ui in ringen snijden.

Bereidingswijze

in pan de aardappels, appels en ui in water met wat zout in 20 minuten gaar koken.
kookvocht afgieten en bewaren.
aardappels, ui en appels door elkaar stampen.
met klontje van de boter en wat kookvocht smeuig roeren.
op smaak brengen met peper en zout.
in koekenpan rest van de boter bruin laten worden.
gehakt toevoegen, met vork losroeren, 5 minuten bakken.
oven voorverwarmen.
taco seasoning mix en water toevoegen, 10 minuten laten pruttelen.
hete bliksem en gehakt mengsel afwisselend in laagjes in ovenschaal doen.
gerecht bestrooien met paneermeel en klontjes boter.
in hete oven zetten, totdat bovenste laag goed is.

Laatste reacties

wouterkim avatar
wouterkim 25-02-2010

Dit was erg heeel erg lekker bedankt voor dit recept!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten