Meatloaf - Amerikaans gehaktbrood

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Meatloaf - Amerikaans gehaktbrood

    Meatloaf - Amerikaans gehaktbrood

    Meatloaf - Amerikaans gehaktbrood

Heavy maar heerlijk gehaktbrood met bacon en Amerikaanse saus.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
4 el ketchup
2 el bruine suiker
2 el azijn
2 el olie
1 gehakte grote ui
2-3 gehakte knoflooktenen
2 eieren
1/2 el tijm
zout & peper
1 el mosterd
1 el Worcestershiresaus
8 el melk, karnemelk of yoghurt
1 kilo gemengd gehakt
13 el verse broodkruimels of paneermeel
8 el gehakte peterselie
8 plakjes dun gesneden bacon
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 617,34 kcal
Koolhydraten 17,25 g
Eiwitten 45,53 g
Vetten 40,15 g

Voorbereiding

Meng voor de saus de ketchup, bruine suiker en azijn en zet apart.
Verhit de oven tot 175 graden.
Bak de ui en knoflook 5 min. in de olie en zet apart.
Meng de eieren met de tijm, flink zout en peper, mosterd, Worscestershiresaus en melk. Doe het gehakt in een grote kom en meng het eimengsel, broodkruim, peterselie en uimengsel erdoor.
Prak met een vork tot het goed gemengd is en niet meer aan de rand plakt.
Leg het gehakt op het aanrecht en maak er met natte handen een broodvorm van.

Bereidingswijze

Leg aluminiumfolie op een ovenrek, prik er gaatjes in en leg het gehaktbrood erop. Besmeer met de saus en bedek kruiselings met de plakjes bacon. Zet het rek in de oven met eronder een bakblik om het vet op te vangen. Bak de meatloaf in 1 uur gaar. Laat 10 min. afkoelen voordat je het aansnijdt.

Bron

De Verenigde Smaken van Amerika - Nelleke van Lindonk

Serveertip

Lekker met een salade en gebakken aardappelen of frites.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

matisse avatar
matisse

Doorsturen

Home Recepten