1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Meatloaf - Amerikaans gehaktbrood

Meatloaf - Amerikaans gehaktbrood

Door: matisse

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-01-2003

Ingrediënten 6 personen


4 el ketchup
2 el bruine suiker
2 el azijn
2 el olie
1 gehakte grote ui
2-3 gehakte knoflooktenen
2 eieren
1/2 el tijm
zout & peper
1 el mosterd
1 el Worcestershiresaus
8 el melk, karnemelk of yoghurt
1 kilo gemengd gehakt
13 el verse broodkruimels of paneermeel
8 el gehakte peterselie
8 plakjes dun gesneden bacon


Meatloaf - Amerikaans gehaktbrood
Meatloaf - Amerikaans gehaktbrood

Heavy maar heerlijk gehaktbrood met bacon en Amerikaanse saus.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng voor de saus de ketchup, bruine suiker en azijn en zet apart.
Verhit de oven tot 175 graden.
Bak de ui en knoflook 5 min. in de olie en zet apart.
Meng de eieren met de tijm, flink zout en peper, mosterd, Worscestershiresaus en melk. Doe het gehakt in een grote kom en meng het eimengsel, broodkruim, peterselie en uimengsel erdoor.
Prak met een vork tot het goed gemengd is en niet meer aan de rand plakt.
Leg het gehakt op het aanrecht en maak er met natte handen een broodvorm van.

Bereidingswijze

Leg aluminiumfolie op een ovenrek, prik er gaatjes in en leg het gehaktbrood erop. Besmeer met de saus en bedek kruiselings met de plakjes bacon. Zet het rek in de oven met eronder een bakblik om het vet op te vangen. Bak de meatloaf in 1 uur gaar. Laat 10 min. afkoelen voordat je het aansnijdt.

Serveertip

Lekker met een salade en gebakken aardappelen of frites.



Bron

De Verenigde Smaken van Amerika - Nelleke van Lindonk



Deel dit recept

Reacties (28)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top