Gemengde sla met mozzarella, perzik en rauwe ham

  • Engels, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 13-01-2003

Altijd een succes deze salade van Jamie Oliver.

Deel dit recept

Ingrediënten
Zak gemengde sla (bv.`rucola, waterkers) 2 perziken
200 g rauwe ham
2 bollen buffelmozzarella
handvol verse basilicum
handvol verse munt
peper, (zee)zout
2 el citroensap
5 el olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1527,86 kcal
Koolhydraten 18,23 g
Eiwitten 103,60 g
Vetten 114,69 g

Bereidingswijze

Spreid de sla, basilicum en munt over een groot bord (of verdeel over glazen). Pel de perziken, snijd in stukken en verdeel over de sla. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel eveneens over de sla. Halveer de hamplakjes in een keer, laat elk plakje als een zakdoekje vallen tussen de perziken en mozzarella. Maak een dressing van de olijfolie, citroensap, zout en peper en verdeel dit vlak voor serveren over de salade.

Bron

"The return of the Naked Chef"

Serveertip

Ook lekker met een dressing van 2 el balsamicoazijn, 4 el olijfolie en cayennepeper.

Laatste reacties

jamie-oliver avatar
jamie-oliver 26-06-2005

groetjes!

petra-wim avatar
petra-wim 17-03-2004

de combinatie perik, mozzarella en rauwe hesp is verrassend lekker. probeer het ook maar eens.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten