Dubbelgebakken gratin met aardappelen en halloumi

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-01-2003

bron: Nigella bijt - Nigella Lawson

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 grote zoete aardappel

1 grote, stevige aardappel

1 rode ui

1 rode paprika

1 gele paprika

1/2 bol knoflook

4 eetl olijfolie

zwarte peper

125 g halloumi, in zo dun mogelijke plakken gesneden (kan ook met feta)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal van 15 tot 25 cm.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Snijd de zoete aardappel in blokken van ongeveer 4 cm en de gewone aardappel in iets kleinere (ongeveer 2,5 cm), want zoete aardappel is sneller gaar.

Halveer de rode ui, verwijder de buitenste taaie schil en snijd de helften in 4 tot 6 parten.

Maak de tenen knoflook van elkaar los.


Doe alles in een grote braadslee en zorg ervoor dat alle groenten met wat olie bedekt worden.

Strooi er zwarte peper over (geen zout, de kaas maakt het zout genoeg en zout onttrekt vocht aan de groenten).


Zet het 45 minuten in de oven. haal de schaal er even uit en zet de grill erbij aan. Leg de plakken kaas op de groenten en zet de braadslee terug in de oven totdat de kaas gesmolten is en bovenop bruin begint te worden (5 a 10 minuten).

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten