CHORIATIKI

  • Grieks, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 12-01-2003

Lekkere Griekse salade. Deze salade wordt ook "Boerensalade" genoemd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
grote rijpe tomaten.
komkommer in blokjes.
rode paprika in reepjes.
groene paprika in reepjes.
50 gr. Kalamata olijven.
1 grote (evt. rode) ui in dunne ringen.
200 gr. Feta in blokjes.
olijfolie, azijn, en peper en (evt. grof zee-)zout naar smaak.
1 theel. Oregano.
(evt. Griekse groene pepers).
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de tomaten in stukjes en doe dit met de komkommer, paprika en olijven in een mooie schaal. Schep de helft van de uiringen en de helft van de feta door de salade samen met de Oregano. Doe er naar smaak de olijfolie, azijn, peper en zout door. Daarna de andere helft van de uien, de feta (en evt. de pepers) er bovenop leggen.

Serveertip

Deze salade smaakt heerlijk bij alle vleesgerechten uit de Griekse keuken,
maar ook met vers brood als voorgerecht is dit niet te versmaden.

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 30-12-2004

Lijkt me heerlijk maar eh.. wat zijn Kalamata olijven? Ik neem in ieder geval je recept mee. groetjes, Louise

receptenfreak avatar
receptenfreak 29-08-2004

Lekkere salade, ik neem het van je mee en laat het je weten hoe het was. Groetjes, Sandra

gilles-texel avatar
gilles-texel 28-08-2004

Variatie: Eventueel toevoegen (als je daarmee niemand voor het hoofd stoot)1 of 2 teentjes gesnipperde knoflook. Andere variatie: Ook lekker met 2 eetlepels pijnboompitten

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten