1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thais noedelhapje

Thais noedelhapje

Door: recepten_uit_thailand

  • Thais, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-01-2003

Ingrediënten 8 personen


125 gr brede rijstnoedels (of brede tagliatelle)
1-2 eetlepels olie
1 teentje knoflook, fijngesneden
1/4 theelepel cayennepeper
2 eetlepels vissaus
sap van 1/2 limoen
75 gr tahoe, in dunne reepjes
100 gr gekookte gepelde garnalen
75 gr geroosterde pinda's
1 ei
8 kleine slablaadjes (uit het hart van de krop)
2 eetlepels grof gesneden basilicum (indien verkrijgbaar Thaise)



Dit Thaise noedelhapje wordt gemaakt van roergebakken brede rijstnoedels met tahoe, tauge, garnalen en pinda's
Ca. 200 Kcal per portie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Noedels volgens gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met zout beetgaar koken en laten uitlekken.

Bereidingswijze

Olie verhitten en noedels, knoflook en cayennepeper ca. 2 minuten roerbakken. Vissaus en limoensap 1 minuut meewarmen. Tahoe, tauge, 50 gr pinda's en garnalen erdoor roeren. Ei erdoor roeren en gerecht op zacht voor 1 minuut bakken tot ei gestold is.

Serveertip

Noedelmengsel in kleine slablaadjes scheppen en garneren met fijngehakte pinda's en basilicum



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_uit_thailand
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top