Bagna Cauda

  • Mediterraan, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-01-2003

Bagna cauda betekent letterlijk 'warm bad'. Een warme pittige saus uit Piëmonte waar je rauwe groenten indoopt.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 dl olijfolie
7-8 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt 100 g boter, in klontjes
100 g ansjovis, fijngehakt
om mee te dippen:
rauwe groenten, zoals selderij, paprika, wortel, komkommer, courgette, bloemkool, radijs, witlof en venkel
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Réchaud; schaal die boven een vlammetje kan staan (of serveer de saus gewoon in de pan).

Bereidingswijze

Snijd de schoongemaakte en gewassen groenten in reepjes of blokjes.
Doe de olie in een pan, doe er de knoflook en ansjovis bij en roerbak ze op een laag vuur tot je een modderig troepje hebt.
Alles moet zo?n beetje door elkaar gaan lopen.
Klop er 75 g boter door en zet de pan, zodra de boter is gesmolten, van het vuur. Geef nog een paar slagen met je garde zodat je een lekker romig, homogeen mengsel krijgt.
Proef. Als je denkt dat je deze dipsaus ? die scherp moet zijn, maar niet bijtend ? wat zachter van smaak wilt hebben, klop er dan de resterende 25 g boter door. Zet de pan op een r?chaud of doe de saus over in een schaal die boven een vlammetje kan staan, zodat hij niet koud wordt terwijl hij op tafel staat.
Stop de groenten in de saus en dan in je mond.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten