Thaise gehaktsalade

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Lekker pittig rul gebakken gehakt, geserveerd in een 'kom' van koolblad of ijsbergsla.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 sjalotjes, fijn gesnipperd
3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
1 bosje verse koriander
1 rode peper
500 g rundergehakt
3-4 eetlepels Thaise vissaus
4 eetlepels limoensap
1 stukje gember, fijngesneden
2 eetlepels (sesam)olie
zout & peper
4 mooie koolbladeren
paar eetlepels gezouten pindas
1 verse limoen, in partjes
geroosterde sesamzaadjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Hak de koriander met de stelen fijn (houd iets achter voor garnering). Snijd de rode peper in ringetjes (voor een minder scherpe smaak de zaadjes verwijderen). Vermeng het gehakt met de vissaus, limoensap, gemberpoeder en sjalotjes. Rooster de pindas in een pan en hak ze grof (in keukenmachine of leg ze onder een theedoek en sla erop). Bak in de olie het vlees op hoog vuur gaar en rul. Neem het vlees van het vuur, schep er de helft van de rode peper, de geroosterde pindas, de koriander en de lente-ui door en breng op smaak met zout, peper en eventueel meer vissaus. Schep het gehakt in de koolbladeren, garneer met de rest van de peper en koriander. Bestrooi met sesamzaadjes.

Deze pittige vleessalade is ook lekker als borrelhapje. Bereid met de helft van de ingredienten de salade en vul er mooie blaadjes witlof mee.

Serveertip

Geef er partjes verse limoen en onderstaande zoete chilisaus en/of pindasaus bij.

Zoetzuur komkommersausje
Snijd 1/8 komkommer overlangs door en verwijder de zaadjes. Snijd de helften overlangs in dunne repen en de repen in dunne plakjes. Roer een sausje van 4 el Thaise vissaus, 2 el limoensap, halve el witte basterdsuiker, 3 fijngehakte takjes koriander, halve fijngehakte rode peper, 2 el fijngehakte pindas en de komkommer.
Thaise pindasaus
Roer door 125 g pindakaas met stukjes noot: 2 dl kokosmelk, 1 el Thaise rode currypasta, 2 el Thaise vissaus en 1,5 tl witte basterdsuiker en breng de saus op smaak met zout en peper.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

matisse avatar
matisse

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten