Vitello Tonnato

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Vitello Tonnato

    Vitello Tonnato

    Vitello Tonnato

Een snelle (smokkel)variant op de Italiaanse klassieker.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
400 g kalfsfricandeau (vleeswaren)
2 blikjes tonijn
1 wortel, in plakjes
1 ui, gesnipperd
1 dl kippenbouillon
tijm
1 tl mosterd
2 el olijfolie
peper & zout
1 blikje ansjovisfilets
scheut witte wijn
125 g mayonaise
citroensap
1 laurierblaadje
2 el kruiden (peterselie, kervel, bladselderij), gehakt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Keukenmachine

Bereidingswijze

Bak de ui en wortel in ca. 5 min zonder ze te laten kleuren. Blus af met de wijn. Voeg de tonijn, ansjovis, bouillon, tijm, laurier en peper toe. Dek de pan af en laat even sudderen.
Pureer het mengsel hierna in een keukenmachine. Voeg de mayonaise en mosterd toe. Breng op smaak met peper en citroensap en roer de kruiden erdoor.
Verdeel de fricandeauplakken over 6 borden en schep een lepel tonijnmayonaise in het midden.

Serveertip

Druppel er nog wat balsamicocrème of ingekookte balsamicoazijn over of naast en strooi er wat tuinkers of gehakte bladpeterselie over.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

matisse avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten