1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Vitello Tonnato

Vitello Tonnato

Door: matisse

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-01-2003

Ingrediënten 6 personen


400 g kalfsfricandeau (vleeswaren)
2 blikjes tonijn
1 wortel, in plakjes
1 ui, gesnipperd
1 dl kippenbouillon
tijm
1 tl mosterd
2 el olijfolie
peper & zout
1 blikje ansjovisfilets
scheut witte wijn
125 g mayonaise
citroensap
1 laurierblaadje
2 el kruiden (peterselie, kervel, bladselderij), gehakt


Verder heb je nodig


Keukenmachine

Vitello Tonnato
Vitello Tonnato

Een snelle (smokkel)variant op de Italiaanse klassieker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de ui en wortel in ca. 5 min zonder ze te laten kleuren. Blus af met de wijn.
Voeg de tonijn, ansjovis, bouillon, tijm, laurier en peper toe. Dek de pan af en laat even sudderen.
Pureer het mengsel hierna in een keukenmachine. Voeg de mayonaise en mosterd toe. Breng op smaak met peper en citroensap en roer de kruiden erdoor.
Verdeel de fricandeauplakken over 6 borden en schep een lepel tonijnmayonaise in het midden.

Serveertip

Druppel er nog wat balsamicocrème of ingekookte balsamicoazijn over of naast en strooi er wat tuinkers of gehakte bladpeterselie over.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top