1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Thais rundvlees

Thais rundvlees

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-01-2003

Ingrediënten 4 personen


-500 g magere bieflappen
-2 th lepel lichte sojasaus en 2 th lepels droge sherry
-1 th lepel seasmolie en maIzena
-3 eetlepels arachideolie
-3 eetlepels fijngeraspte gemberwortel
-3 eetlepels fijngesneden sjalot
-1 th lepel garnalenpasta
-2 eetlepels water en 2 eetl vissaus of lichte sojasaus
-2 grote verse rode pepers (zonder zaadjes en in reepjes gesneden)
-handje verse basilicum



Chinees gerecht met Thaise toets, ongeevenaard lekker en eenvoudig te bereiden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-leg het vlees 20 min in de diepvries, zodat het hard is en beter gesneden kan worden
-snij het in 4 cm lange dunne plakken
-doe het vlees in een kom met de sojasaus,sherry,sesamolie en maizena
-goed omscheppen en 20 min laten rusten

Bereidingswijze

-verhit de wok goed heet
-giet de olie erin en als deze lichtjes dampt, het vlees roerbakken in 2 min
-schep dan het vlees in een vergiet, dat in een kom is gezet en laat circa 1 eetlepel olie in de wok
-verhit de wok opnieuw en doe de gember en sjalot erbij en roerbak 1 min
-roerbak de garnalenpasta 10 sec mee
-voeg water; vissaus en pepers toe en roerbak nog 1 minuut
-doe het vlees snel terug in de pan en laat het al omscheppend warmen in 1 minuut
-schep de basilicumblaadjes erdoor en serveer meteen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top