2 kipfilets
2 tenen knoflook (mogen er meer of minder zijn, naar eigen smaak)
peper en zout
1 a 2 koffielepels groene of rode pesto
koffielepel italiaanse kruiden
prei
1 bekertje creme freshe
pijnboompitjes (naar eigen inzicht)
pasta (maakt niet uit welke, ik gebruik altijd 'penne')
scheut olijfolie
Lekkere grote pan om de kip in klaar te maken en een pan om de pasta in te koken
Kip met prei, pijnboompitjes, knoflook, rode of groene pesto, italiaanse kruiden, creme fraishe en pasta
Snij de kipfilet in blokjes en maak een marinade van olijfolie, 1 teen geperste knoflook en de italiaanse kruiden en peper en zout. Leg de kipblokjes ongeveer een uurtje in.
Snij de prei in ringen.
Doe de gemarineerde kip in een hete pan, doe in de pan GEEN olie meer, want de kip heeft al in een marinade van olie gelegen en anders wordt het te vettig. bak de kip goudbruin, doe de prei erbij, bak deze heel even mee. Doe nu een bekertje creme friashe erbij, de pan zachter zetten, doe 1 of 2 eetlepels pesto erbij en even laten pruttelen. Zet ondertussen een kleine koekenpan even op het vuur, dat deze goed warm wordt en doe daar dan de pijnboompitjes in (geen olie toevoegen!!!). Rooster de pitjes heel even, ze mogen niet zwart worden. Doe de pijnboompitjes bij de kip en klaar is het gerecht
Dit gerecht smaakt uitstekend bij pasta
Bungalowbillie 18-05-2013
Net gegeten, smaakt erg goed!
Jamarovision 18-08-2011
Ik heb dit recept gisteren gemaakt en het smaakte heerlijk heb alleen 3 lepels pesto gebruikt de volgende keer ga ik het eens proberen met zalm..
Marjet08 09-06-2011
Hoeveel creme Fraishe moet er eigenlijk in!? Heb alles al klaar staan! haha
Marjet08 09-06-2011
Hoeveel creme Fraishe moet er eigenlijk in!? Heb alles al klaar staan! haha
JohnJen 25-03-2011
Ik ga het vanavond maken!!!