1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Vlaaien

Vlaaien

Door: jackootje

  • Belgisch,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-01-2003

Ingrediënten


2 liter melk,1 kleine peperkoek,1 doos macaronikoekjes, 1 pakje donkerbruine suiker, 1/2 pak speculaas,1 pak beschuit,1 pot candy siroop 1/2 pak petit-beurre koekjes,1 snuifje zout, kaneel, folie,aronseschil groen en geel (gedroogde vruchten)


Verder heb je nodig


Hoge kookpot, 2 vuurvaste schotels, mixer.


Hier bij ons is het traditie dat de vlaaien door de plaatselijke bakkers en nog door veel oude mensen met kermis klaargemaakt worden. Je ziet dan ook in de GB supermarkt in het centrum dat al die ingredienten samen op een stand zijn samengebracht om het de mensen gemakkelijk te maken om alles bij de hand te hebben.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de melk koken en doe er alle ingredienten bij die opgegeven zijn laat alles goed meekoken onder regelmatig roeren, als alles mals gekookt is maak je die dikke massa zo fijn mogelijk met de mixer.
Boter de ovenschotels goed in met boter en doe er de vlaaien in. Bakken in goed hete oven op 200? +/- 1 uur a 1 1/2 uur, je mag de oven open doen om te controleren. Je kan zelf bepalen hoe hard je ze gebakken wilt hebben de een wil ze graag om er taartestukken van te snijden en de ander vindt ze lekker om op de boterham te smeren aan u de keuze.

Serveertip

Lekker om op de boterham te smeren of om bij een lekker kopje koffie te serveren.Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jackootje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top