Toscaanse pate

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-01-2003

Voor een cakevorm met een inhoud van 1? liter

Deel dit recept

Ingrediënten
400 gram doorregen varkenslappen * 400 gram speklappen * 200 gram rauwe ham met een vetlaagje, in dikke plakken * 2 theelepels gemengde gedroogde Italiaanse kruiden * 1 borrelglas cognac * 100 gr zwarte en/of groene olijven, zonder pit * 2 teentjes knoflook * 400 gram kalfs- of varkenslever * 10 gram zout * 3 eieren * 50 gram bloem of rijstemeel (kindermeel) * 250 gram vers vet spek, in dunne plakken gesneden.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de varkenslappen, de speklappen en de rauwe ham in blokken. Hak de varkenslappen grof in de foodprocessor en doe in een kom. Hak de speklappen fijn in de foodprocessor en doe eveneens in de kom. Hak de ham middelgrof en doe in de kom. Week de kruiden in de cognac. Hak de olijven groef en doe in de kom. Pers er de knoflook bij. Maal de lever met het zout in de foodprocessor zeer fijn en doe in de kom. Meng het fijngemaakte varkensvlees, de speklappen, de ham, de kruiden met de cognac, de olijven, de knoflook, de lever, de losgeklopte eieren en de bloem of het rijstemeel goed door elkaar. Dat kan met de hand of in de foodprocessor. Gebruik, als het in de foodprocessor gebuurt een plastic mes.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 110?C. Bekleed de vorm met de repen spek. Vul de patevorm met het vleesmengsel en druk het goed aan. Dek af met het overhangende spek. Zet de vorm circa 3 uur in de voorverwarmde oven. Laat de pate afkoelen en stort op een platte schaal. Det het uitlopende vocht op met keukenpapier.
Geef er desgewenst een gemengde salade met tomaten en grof boeren brood bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten